”Pigg är det nya snygg”

6 Feb

image Morgonens frukostmöte om hållbarhhet på Slagthuset i Malmö var givande på flera olika sätt. Insikten om vikten av god andedräkt slog mig som surt kaffe i näsan och att hälsosatsningar är smarta blev en bekräftelse om att jag är på så rätt väg.

Per Grankvist var huvudnumret i morgonens program och han gav fem trendspaningar kring just hållbarhet. Han är oerhört kul, snabb och bra att lyssna på. Såg faktiskt en föreläsning med honom på YouTube igår och gillar hans föreläsningsstil mycket.

Moderatorn Kristina Kappelin hade lite ytterligare att tillägga i sin presentation av honom… Något i stil med att han är trevlig att titta på. Per kastade kvickt undan det genom att konstatera att Kappelin nog lagt sig till med italiensk stil i sin presentation.

image

Nåväl, trenderna inom hållbarhet som Per Grankvist pratade om:
1 – Tillgång trumfar ägande – hyr ut och skapa mervärde
2 – Låt oss hålla handen – samarbete regerar och är smart & hållbart
3 – Ärlighet man kan kolla – var öppen med dina misstag
4 – Pigg är det nya snygg – främja fysisk aktivitet & välmående
5 – Butiken som återvinningsstation – hjälp kunderna att återvinna & locka dem till butiken

Tror han hade en sjätte punkt, men den glömde jag i så fall att skriva ner. Nåja. Jag fastnade såklart för fyran om att arbetsgivare behöver se hållbart på sin personal genom att underlätta för dem att vara pigga, får träna på arbetstid, erbjuda kunskap. ‘Mindre junk, mera juice’ som Per Grankvist sa. Det gillar jag!

Bär runt på tanken att pigg är det nya snygg och gläds åt att fler och fler vill satsa på sig själva, tar hand om hälsan och ser 2013 som året då vi når nästa nivå i livet. Det känns hoppfullt.

image

image

image

Lämna en kommentar