Skeende i varande

21 Jun

Saker sker. Hela tiden. Livet är i oss. Hela tiden. Men vem vi är och vad vi tänker/tror om sådant som händer kan skifta, det kan ändras utmed vägen och framförallt ändras vi tack vare sådant som händer och som visar oss vägen, som lär oss nya läxor, som utmanar och bereder oss för kommande utmaningar.

 

Behind the scenes, Chasing Mavericks

Bild ur Chasing Mavericks

 

Sitter stunder och läser ånyo en bok som för några år sedan satte saker på plats för mig. En Robin Sharmabok som inte översatts till svenska ännu, tror jag. ”The saint, the surfer and the CEO” heter den och för på tal sanningar i livet på ett sätt och i ett tempo som är imponerande och oerhört tydligt. Jag älskar Sharmas böcker just därför, att han tydligt och enkelt förklarar så att många av oss förstår.

”If you don’t accept the learning that the experience represents, let’s say because you blame the other person involved for whatever transpired, and fail to see the point of wisdom that you were destined to learn, the circumstance will continue to repeat or recycle in your life until you finally get it. And the more you miss the lessons being presented, the more painful each event that carries them to you becomes until a time eventually comes when you’re suffering so much that your only option is to get it.”

 

Har du liksom jag upplevt att jobbiga personer, situationer eller ”livsläxor” dyker upp gång efter annan, och liksom blir större och värre för varje gång? Känner starkt igen mig och andra i texten ovan. Väljer vi att ignorera eller inte ta till oss det som är möjligheter att lära oss eller välja ny väg så tycks samma lektion poppa upp igen och igen tills vi väljer att göra något annorlunda eller möta det som känns jobbigt.

Så har det varit med alltifrån kontakter med andra människor till fysiska åkommor för mig. När jag slarvar eller struntar i att bemöta, lyssna in, känna efter eller helt enkelt göra det som är obekvämt eller okänt så tycks den grejen/utmaningen återvinnas igen och igen tills jag gör annorlunda.

Därför ska jag nu gå ut och röra på mig och låta bli att sitta stilla för länge med datorn!

Gör en skön midsommardag, vadän du gör.

// Wivan

3 svar to “Skeende i varande”

 1. Helene Nord juni 21, 2014 den 7:25 e m #

  Mycket intressant jag blir sugen på att läsa mer och köpa boken, tack för att du delar med dig 🙂

  • Wivan Sandberg juni 21, 2014 den 9:02 e m #

   Härligt! Det är en givande bok med många påminnelser, skrivna på ett lättillgängligt sätt.

 2. Helene Nord juni 21, 2014 den 7:26 e m #

  Reblogga detta på Bli sockerfri och kommenterade:
  Spännande tanke 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: