Bovetepizza med mangold

8 Jun

Idag blev det en ny ”klassiker” i köket. Jag var sugen på pizza och kom på ett recept som funkar för mig.

Pizzadeg
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
3 msk olivolja
2-3 tsk bakpulver
2,5-3 dl vatten
1 tsk oregano
2 krm salt

Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i olja och vatten. Rör om ordentligt och ta lite för mycket vatten – degen ska svälla en stund.

Ugnen på 175 grader.

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in på ca 10 minuter i ugnen och torka lite.

Topping
Färsk mangold
Ost
Skinka

Ta ut plåten och täck botten med färska mangoldblad eller spenat. Lägg på ost och eventuellt skinka.

Baka i ugnen dryga 10 minuter tills pizzan fått fin färg.

Klipp i bitar och ät!

2 svar to “Bovetepizza med mangold”

  1. Jenny Fransson juni 10, 2014 den 6:12 f m #

    Oj, enkelt ju, helt perfekt och Helt perfekt för mitt blodsocker! Tack för detta Wivan !

    • Wivan Sandberg juni 10, 2014 den 6:54 f m #

      Gött!
      Ja, testa. Du vet – det smakar ju inte som ”vanlig” pizza. Men är man som vi så gillar man även detta 😉
      Kan du äta tomat så skulle såklart en tomatsås vara en höjdare på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: