Söndagsmorgon – med eller utan barn

9 Feb

wpid-DSC_2195.JPGOfta slås jag av hur privilegierad jag är på så många sätt. Jag är fullt frisk (förutom lite allergiutslag), har ett skönt och varmt hus att bo i, en fin krets av vänner och familj som vill mig allt det bästa och som jag älskar. Dessutom upplever jag saker, platser och smaker, dofter, ljud och ljus på sätt som många människor aldrig kan eller får möjlighet till. Det är en riktig lyx att vara jag helt enkelt!Imorse slog det mig dessutom att det är ganska skönt att vakna söndag morgon i ett tyst, stilla och lugnt hus. Gå upp och göra mig i ordning i lugn och ro, sitta med en kopp te och njuta av lugnet, få hämta tankarna och tillåta allt att bara vara som det är.

Vår nya arbetsplats, som vi fixat med i helgen

Vår nya arbetsplats, som vi fixat med i helgen

Det hade garanterat varit en stor skillnad att ha ett eller flera barn här hemma, med allt vad det innebär. Och de här stunderna uppskattar jag också. Även om jag och Anders hoppas få barn, är vi samtidigt så otroligt glada och tacksamma för allt som vi har och att vi kan njuta av de här lugna, stilla mornarna, dagarna och kvällarna.

Med andra ord är det inte konstigt att vi ibland, 35 år gamla, känner att – jodå, vi vill ha barn OCH det är skönt att få vara bara två vuxna och rå sig själv.

Såhär såg det som nu ska vara arbetsplats ut innan skiftet

Såhär såg det som nu ska vara arbetsplats ut innan skiftet – en ganska trång tv-hörna

Det blev också en rejäl städning i samband med flytten av tv'n. Dammråttor som hade skrämt dinosaurier dök upp

Det blev också en rejäl städning i samband med flytten av tv’n. Dammråttor som hade skrämt dinosaurier dök upp

Den här söndagen ska jag njuta av en kopp te i fina kökssoffan som åter flyttat in i huset och nu ska utgöra en del av vår arbetsplats. Tänkte också läsa klart Charlotte Rudenstams nya bok, ”100% Charlotte 2.0 – Ta ditt inre ledarskap” som släpps nu i veckan. På onsdag har hon bokrelease i Malmö, där jag ska vara samtalsledare, och på fredag är det release i Stockholm. Boken är helt fantastisk!

wpid-DSC_2197.JPG

Charlotte Rudenstams bok och min kopp te med kokosmjölk

Förra helgen läste jag ett helt gäng kapitel, ville liksom inte sluta. Då är det en bra bok! Och nu har den fått ligga och vänta lite, så jag är riktigt taggad att läsa klart boken. Direkt när jag läst en bit insåg jag hur många människor som skulle ha nytta av att läsa denna bok, som en tröst, vägledning eller dörröppnare till ett mer helt, fritt liv. Fantastiskt.

100% Charlotte 2.0 - Ta ditt inre ledarskap

100% Charlotte 2.0 – Ta ditt inre ledarskap

Boken heter 100% Charlotte, men handlar egentligen om mig/dig som läser. Det är bara Charlottes berättelser, historia, som grundar en plats att våga se och vara på. Som vägleder och öppnar dörrar till insikter och minnen.

För dig som är nyfiken har jag bloggat en hel del om vår resa utan barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: