Gilla och ogilla nyårssummeringar

31 Dec

DSC_1436Egentligen älskar jag att summera året, att sitta och kika lite framåt och bakåt i livet. Kolla upp vad som kändes, hände och hur saker sett ut. Samtidigt finns det såklart vemod och lite ilska, rädsla och förvåning med i mixen. Det är mycket som kan hända på kort tid och allt är inte glittrande skönt.Ändå är det något helt magiskt med det här med nyår, för mig. Sedan barnsben har det varit en dag som leder till en kväll av fest. Finare dukning, härliga samtal och gott skratt inemellan.

En höjdare i år - sjunga gospel med Gabriel Forss

En höjdare i år – sjunga gospel med Gabriel Forss

Så också idag. Samtidigt som det här nyårsbrevet från förra året skakat om mig mer än jag troligen förstått. Det känns så… starkt att det varit så mycket som faktiskt blev som jag skrev. Det känns konstigt, oväntat och ändå skönt bekräftande. Häftigt liksom.

Och i summeringen av bloggen så kommer också skarpa, ömma minnen upp. Bilderna som dyker upp när jag söker i arkivet. Vår fina älskade, härliga hund Gunnar som dog i oktober. Vi har saknat honom så mycket sedan dess och nu i helgerna så accelererar det ytterligare känns det som. Det är så tomt här hemma och så många som frågar om honom och om vi inte ska skaffa en ny hund snart.

Gunnar och jag vid manusskrivande i somras

Gunnar när jag skrev på ett manus i somras

Jag både vill och vill inte ha en ny hund. Jag älskar hundar, jag älskade, älskade, älskade vår lille filur och ändå så kan ingen eller något ersätta just honom. Såklart.

En avspänd, sommarklippt fin liten hund på semester

En avspänd, sommarklippt fin liten hund på semester

Så bilderna glädjer mig samtidigt som de gör så ont att se. Så älskad liten tuss. Och såhär i efterhand är jag så himla glad att jag inte fann någon hundvakt till honom de veckor jag var ledig själv i somras, så sköna dagar vi hade ihop lille fisen och jag. I Bjärred, på Aspö och hemma.

wpid-DSC_2620.jpg

Om några timmar ska Anders och jag sticka iväg för galej tillsammans med goda vänner, det känns skönt. Och så ska jag sikta lite framåt 2014 i tankarna. Det tillåter jag mig endast när det känns gott i sinnet, annars skapas inget bra.

Kram till dig och kärlek till oss alla!

// Wivan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: