Avskalad, naken, blottad del 3

27 Dec

DSC_1449Hur kan man lura sig själv så mycket att man faktiskt tror på det själv? Hur kan man (i detta fallet jag) gömma sig bakom något eller någon för att slippa se sina mönster eller höra sin inre stilla röst ordentligt? Enkelt – för att vi helst gör det som är enklast, bekvämast.

Vi får sällan mer ”bekymmer” eller utmaningar än vad vi faktiskt klarar av, och i perioder så orkar vi kanske inte särskilt mycket och då är livet lite mer mittemellan.

DSC_1452

När vi däremot har kraft och ork eller tid att ta itu med vad som kan kännas som Mount Everest, så dyker de upp, eller vi välkomnar dem. Utan motgångar och utmaningar har vi svårt att växa som människor. Ibland är vi rädda, emellanåt osäkra och ofta lata eller bekväma. Men det finns hela tiden möjlighet att få fram lite mer av oss själva om vi bara vill, vågar och orkar släppa fram det.

Och nej, det är långt ifrån alltid jag kan se det när jag är mitt i något jobbigt, men vetskapen om att det brukar lösa sig är skön att ha med sig.

En av mina stora stöttepelare, samtalspartners och nära vänner - mamma!

En av mina stora stöttepelare, samtalspartners och nära vänner – mamma!

De senaste veckorna har jag, som jag skrivit om de senaste dagarna, förstått hur mycket mer av mig själv jag släppt fram under hösten. Att promenera utan hund har skapat tid, plats och rum för egna tankar på ett nytt sätt. Att stillhet hemma i mörkret har gjort att jag tagit tag i gamla mönster och tankar som spökat länge nog nu. Och det leder till utveckling, samspel och framtidstro på helt nya sätt. Wow! Magiskt och underbart.

Vem vet vad 2014 bär med sig om bara några dagar? Så spännande! Och jag är verkligen tacksam över 2013, även om det inneburit en stor förlust i vår familj, och även om det varit jobbiga stunder även i inledningen av året. Men summan av kardemumman är fantastisk.

Stor kram och skön fredag!

2 svar to “Avskalad, naken, blottad del 3”

 1. Lisa december 27, 2013 den 4:55 e m #

  Fint wivan! Tack för alla dina tänkvärda och för mig mycket värdefulla tankar och inlägg under årets gång. Jag önskar dig och Anders ett fint avslut på året och ett ännu finare 2014!

  • Wivan Sandberg december 28, 2013 den 9:23 f m #

   Tack för goa ord, Lisa! Uppskattar dig oerhört mycket och gillar att du läser bloggen:-)
   God avslutning på 2013 och allt gott inför 14!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: