Avundsglad på adventspyssel

8 Dec
web_mer pyssel_ystadpunktse

Bild: ystad.se

Idag är den årliga julpysseldagen hemma hos min pappa och hans sambo. De samlar så många av barnbarnen som möjligt och pillemojsar en massa pynt, pepparkakshus och fikar tillsammans. En sån där lyxigt rolig dag för barnen, där de får träffa kusiner och busa utan att föräldrarna är med.Själv har jag aldrig lyckats pricka in att vara med, men har sett en del bilder. Och idag är jag avundsglad på barnen som får vara där, samtidigt som jag är lite sorgsen för att jag själv inte har några barn att skicka dit.

Bild: SVD

Bild: SVD

Det är en av grejerna som är jobbigast med att vi kommer att få barn såhär ”sent” i livet, om vi får några alls. Jag önskar så väldigt mycket att mina barn ska få chans att uppleva mina föräldrar när de är pigga och friska. Själv fick jag aldrig chansen att träffa min farmor och farfar, de dog långt innan jag föddes. Kanske är det därför det här känns så viktigt för mig. Eller kanske för att jag har föräldrar som är så himla omtänksamma och fina med barn, de vet liksom inte hur väl de vill och ordnar spännande utflykter, ger barnen tid och kärlek och tycks verkligen gilla att hitta på överraskningar. Jag är avundsglad. (tack Ina för världens bästa ord!)

Julgran mynewsdesk

Tårarna trillade en stund igår kväll när jag fick meddelandet om att nu var det dags för årliga pysseldagen. Och idag, när jag tänt andra ljuset och suttit en stund och funderat över vad jag vill göra idag, så kom tankarna och sorgen igen.

wpid-DSC_1164.jpg

Att se min härliga mamma skoja, sköta om och leka med ett barn är en sann glädje. Hon är oerhört pedagogisk och lekfull! Att se min varma pappa skämma bort barn genom att låta dem äta en stor sked kolasås direkt på skeden, eller busa och kittla dem en stund får mig att le och skratta. Egentligen är det här nog mer en hyllning till mina föräldrar än sorg – för min mamma och pappa fattar inte riktigt hur fina de är. Även när jag försöker säga eller skriva det till dem så vågar de inte riktigt ta in det.

Hör ni nu, mamma och pappa!? Ni är fantastiska och jag älskar er massor. Stora varma pussar och kramar från er dotter.

Jag & Anders sommaren 2012

Jag & Anders sommaren 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: